Hihna-autot

Hihna-autoja käytetään paljon talojen sisä- ja ulkopuolisissa täytöissä, talojen reunojen eli sokkelin täyttämiseen, salaojituksiin tai muissa ahtaissa paikoissa, jonne tavallisella lava-autolla purkaminen on mahdotonta. Myös lasten leikkihiekat toimitetaan suoraan hiekkalaatikkoon hihna-auton avulla.

Käytössämme olevat kuljetinhihnalla varustetut autot ovat sekä 4- että 5-akselisia. Hihna-autoilla pystytään kuljettamaan lähes kaikenlaista kiviainesta, jonka maksimiraekoko on 32 mm. Hihna-autoihin mahtuu kiviainesta n. 16-19 tonnia yhdellä kuormalla.

Kaikissa hihna-autoissamme on 17 metriä pitkä ja kaukosäätimellä ohjattava teleskooppihihna. Hihna lähtee auton perästä ja sillä voidaan purkaa suoraan taaksepäin tai kummallekin auton sivulle tai sisälle ovista ja ikkunoista.

Hihnan nopeutta voidaan myös säädellä, jotta kiviainekset saadaan juuri haluttuun paikkaan. Purkukohteesta riippuen kiviaines pystytään purkamaan n. 20-25 metrin päähän autosta.
Hihna-autolla vältytään turhalta kärräykseltä tai koneen vuokraamiselta ja säästää näin sekä aikaa että rahaa.

Kaikkia hihna-autojamme kuljettavat ammattitaitoiset, monen vuoden työkokemuksen hankkineet kuljettajat. Olemme Suomen ensimmäinen yritys, joka on aloittanut kiviaineksien toimittamisen hihna-autoilla.
Työkuvia syksy 2011 193Duuni 003Duuni 002Työkuvia syksy 2011 060

Koura-autot

Hihna-autojen lisäksi kiviaineksia saa toimitettua hankaliin paikkoihin myös koura-autoilla. Koura-autot ovat 3- ja 4-akselisia autoja, jotka ovat varustettu kourapurkaimella. Koura-autoihin mahtuu multaa tai kiviaineksia n. 10-14 tonnia yhdellä kuormalla.

Hihna-autoista poiketen, koura-autoilla voi myös ajaa suurempaa mursketta sekä multia ja kuorikkeita. Koura-autot ovat käteviä esimerkiksi silloin, kun halutaan purkaa aidan tai vaikka pensaiden yli.
Kourien ulottuvuus on n. 10-15 metriä molemmille auton sivuille ja n. 8-10 metriä ylöspäin. Kourilla voidaan siis purkaa materiaaleja esimerkiksi suoraan matalalle katolle.

Kätevät koura-automme ovat monipuolisia erilaisiin kuljetuksiin ja niiden käyttötarve vaihtelee aina asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Lava-autot sekä vaihtolavat

Mikäli haluatte kiviaineksia, multaa tai kuoriketta pelkästään maahan kipattuna, hoidamme kuljetukset perinteisillä lava-autoilla, joita meiltä löytyy  3- ja 4-akselisina.

Pienempään autoon mahtuu kiviaineksia yhdellä kuormalla n. 13 tonnia ja isompaan puolestaan n. 16 tonnia. Multaa tai katekuoria saa yhdellä kuormalla n. 13-15 m3. Talviaikaan hoidamme myös lumien poiskuljetukset.
Toimitamme korkealaitaisia vaihtolavoja ja roskalavoja esimerkiksi talkoisiin tai työmaalle.