Valitse sivu

Somerot ja lecasora

Somerot ja lecasora

Meiltä saat myös kätevästi esimerkiksi katoilla käytettävät vesiseulotut somerot. Yleisin raekoko on 8-16 mm, mutta saatavilla on myös vaihtelevasti someroa 16-32 mm. Matalille katoille (n. 10 metrin korkeuteen) saamme purettua someroa suoraan hihna- tai koura-autoilla. Korkeille katoille tuomme kätevästi kivet nosturiin. Meiltä löytyy myös lecasoraa 3-10 mm.

Somerot

Somero on monikäyttöinen kivilaji, joka soveltuu käytettäväksi katoilla, talojen reunoilla sokkelin vieressä sekä kauniin pyöreän muotonsa vuoksi myös pihan koristeluun.

Somero eli ”singeli” on seulottua ja luonnollisen muotoista kivimateriaalia. Someroa ei murskata teollisesti, eikä kivimateriaalista näin ollen löydy epätasaisia tai teräviä reunoja. Raekokonsa vuoksi sora läpäisee myös hyvin vettä. Someroa on saatavailla joko 8-16 millisenä tai 16-32 millisenä.

Someroa löytyy pääsääntöisesti vain märkäseulottuna eli pestynä. Toimitamme someroa vaihtoehtoisesti lava-, hihna- tai koura-autolla.

Lecasora

Valikoimastamme löytyy myös lecasoraa eli kevytsoraa. Tämän savesta polttamalla valmistetun pyöreän lecasoran raekoko on 3-10 mm. Lecasoran etuina voidaan yleisesti pitää hyvää lämmöneristävyyttä, keveyttä sekä paloturvallisuutta.

Lecasoraa käytetään muun muassa tasakatoilla sekä perustusten lämmöneristyksessä routaa vastaan. Raekokonsa ansiosta sora sopii myös kapillaarikatoksi esimerkiksi maanvaraisessa laatassa. Pyöreän ja erittäin kevyen rakenteensa ansiosta soramateriaali tasaantuu helposti myös vaikeissakin olosuhteissa, kuten esimerkiksi putkien läheisyydessä.