Valitse sivu

Sepeli ja kalliomurske

Sepeli ja kalliomurske

Erilaisten sorien, kuten sepeleiden ja murskeiden, tilaaminen ja toimitus onnistuu kauttamme helposti ja vaivattomasti. Useat noutopisteemme takaavat, että tuote toimitetaan asiakkaalle aina mahdollisimman läheltä ja nopeasti, oli kyseessä sitten talon rakentaminen tai vaikka oman pihan tai puutarhan parantelu.

Asiantunteva henkilöstömme auttaa sinua oikean kiviaineksen valinnassa, ja tulemme tarvittaessa paikan päälle katsomaan minkälainen kiviaines sopii juuri teidän tarkoitukseenne parhaiten.
 

Sepeli

Rakentamisessa käytetään sekä sepeliä että kalliomursketta. Vettähylkivä sepeli on paras vaihtoehto kapillaarikatkolle, eli kun halutaan estää maaperän kosteuden nouseminen rakenteisiin.
Teollisesti murskattu ja valmistettu sepeli eroaa samalla tavalla valmistetusta murskeesta siten, että hienoaines on seulottu sepelistä kokonaan pois.

Kuten murskeita sepeleitä löytyy useita eri kokovaihtoja käyttötarpeen mukaan. Talon rakentamisessa (perustusten täytöt, kapillaarikatkot) käytetään yleisesti 5-16 mm sekä 16-32 mm sepeleitä.
Sepeli on hyvien ominaisuuksien lisäksi myös kaunis ja kätevä kiviaines talojen seinien ja sokkeleiden viereen sekä pihan koristeluun.

Koska murskeet ja sepelit murskataan kalliosta, niiden väri vaihtelee päivittäin. Tämän vuoksi värin laatua ei pystytä takaamaan tilauksen yhteydessä.

Kalliomurskeet

Kalliomurske on kalliosta ensin louhimalla tai räjäyttämällä ja siitä murskaamalla teollisesti valmistettu tuote. Murskeiden hienoainesta ei seulota pois, eli kaikki murskeet lähtevät 0-raekoosta ylöspäin. Koska murske sisältää hienoainesta ja tuotantoprosessissa syntyneitä teräviä kulmia, se tiivistyy hyvin ja soveltuu näin ollen erinomaisesti esimerkiksi teiden rakentamiseen.

Kalliomurskeesta on saatavilla useita eri koko vaihtoehtoja. Suurimmat raekoot, esimerkiksi 0-90 mm, 0-56 mm tai 0-32 mm, ovat erinomaisia ja kantavia vaihtoehtoja muun muassa teiden pohjien rakentamiseen; kalliomurske tiivistyy hyvin paikoilleen ja luo vankan pohjan, joka kestää tulevaisuudessakin.

Pihojen, teiden ja parkkialueiden pintamateriaalina käytetään yleisesti 0-16 kalliomursketta. Pintamateriaalin tulee sisältää hienoainesta, jotta se tiivistyy hyvin paikoilleen. Tästä syystä murske on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin sepeli.